Wat u moet weten over trimsalons: Een basis voor al uw vragen

Trimsalon Eindhoven

Uw huisdier in topvorm houden is niet alleen vriendelijk, het is ook een essentieel onderdeel van hun welzijn. Als u denkt dat dat te triviaal is om belangrijk te zijn, geloof ons, u hebt het mis! Een goed verzorgd huisdier ziet er niet alleen goed uit, maar voelt zich ook beter in zijn vel. Ze voelen zich gelukkiger en zelfverzekerder als gevolg van het vertroetelen. Dat gezegd hebbende, heeft verzorging ook een aantal praktische doelen. Door ze er verzorgd uit te laten zien, is de kans kleiner dat ze huidaandoeningen krijgen of last hebben van parasieten zoals teken of vlooien. Lees verder voor meer informatie…

 

Wat is borstelen?

Borstelen is het voorzichtig verwijderen van stof en losse haren uit de vacht van uw huisdier. Zo vermindert u de hoeveelheid losse haren die op uw vloeren en meubels terechtkomen. Borstelen is ook een goede manier om de vacht van uw huisdier te controleren op eventuele gezondheidsproblemen. Hoe vaker u uw huisdier borstelt, hoe sneller u een probleem opmerkt en hem naar de dierenarts kunt brengen. Borstelen is vooral belangrijk voor langharige huisdieren, omdat het zal helpen om de hoeveelheid haar die ze verliezen te verminderen. Dit kan leiden tot minder vorming van haarballen en minder bezoekjes aan de dierenarts. Borstelen helpt ook om de natuurlijke oliën in de vacht van uw huisdier te verspreiden. Deze oliën houden de vacht glanzend en gezond.

 

Uw huisdier borstelen: Het is niet alleen voor het uiterlijk!

Als u aan verzorging denkt, denkt u waarschijnlijk aan de vacht van uw huisdier. Maar verzorging heeft ook betrekking op andere aspecten van de gezondheid van uw trouwe viervoeter. Het borstelen of knippen van de nagels van uw huisdier is een essentieel onderdeel van de verzorging. Als u ze laat staan, kunnen lange nagels in de poot groeien. Als dit gebeurt, kan dit immense pijn en zelfs permanente schade veroorzaken. Het borstelen of knippen van het haar rond de poten van uw huisdier kan ook helpen voorkomen dat lange nagels in hun poten groeien. Als afsluiting van uw verzorging wilt u misschien ook nog even naar de oren van uw huisdier kijken. Bacteriële infecties komen vaak voor in de oren van huisdieren, omdat ze niet zo vaak worden gewassen als mensenoren. Dit kan leiden tot ongemak voor uw huisdier en zelfs gehoorverlies.

 

Waarom is verzorging zo belangrijk?

Uw huisdier regelmatig verzorgen is een essentieel onderdeel van hun gezondheid. Als u uw huisdier niet verzorgt, kan dat leiden tot een heleboel problemen. Enkele van de gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan als u uw huisdier niet borstelt zijn: – Ophoping van vuil en bacteriën. Als de vacht van uw huisdier niet schoon is, kan deze vuil en bacteriën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor uw huisdier. Dit kan leiden tot infecties en jeuk. – Overmatig verharen. Als uw huisdier meer verhaart dan normaal omdat hij niet schoon is, zal hij regelmatig een bad moeten nemen. – Vlooien en teken. Vlooien en teken zijn veelvoorkomend ongedierte dat zeer schadelijk kan zijn voor uw huisdier. Als uw huisdier veel haar heeft, is de kans groot dat dit ongedierte zich tot hem of haar aangetrokken voelt. – Huidirritatie. Als de vacht van uw huisdier gedurende een lange periode niet is verzorgd, kan dit leiden tot huidirritatie. Dit kan worden veroorzaakt door vuil en bacteriën in de vacht. Een oplossing zou kunnen zijn om regelmatig naar een trimsalon te gaan met uw viervoeter.