Marokkaanse keuken

Traditional moroccan tajine of chicken with dried fruits and spi​​​ foto
Lamsvlees is zeer geschikt voor kebab, vanwege de natuurlijke combinatie van lamsvlees en rijst. Het is een voedzame maaltijd op zich. Hamburgervlees lijkt weliswaar op rundvlees, maar heeft een meer verfijnde smaak en textuur. De döner combinatie van rijst en lamsvlees levert veel meer dan alleen calorieën. Het werkt ook om het verlangen te bevredigen.
Rijst is echter meestal een smaakmaker vóór de maaltijd. Heel vaak wordt een rijstgerecht beschouwd als een bijgerecht, niet als een gerecht dat als onderdeel van het hoofdgerecht wordt geserveerd.

Vlees daarentegen wordt meestal als onderdeel van het hoofdgerecht geserveerd. Ook vlees is een hoofdbestanddeel van het Marokkaanse dieet. En het gaat vergezeld van vele bijgerechten. Deze omvatten verschillende soorten gekruid brood, gebak, muffins, broodjes en meer. En, ze gaan meestal vergezeld van sappen, lamsvlees of kip.

De meest populaire lamsgerechten zijn echter geroosterd. Dit is gewoon een typisch Marokkaans gebruik. Je moet niet met het kostbare lamsvlees op tafel gaan zitten, zeker niet als het geroosterd is. Het mooie van geroosterd lamsvlees is dat het een zeer smaakvol gerecht is, vooral als het lamsvlees met specerijen is gekruid en in een oven is geroosterd. U kunt de chef ook vragen om het vlees voor u malser te maken. Dit verzoek zal het vlees malser maken en zal het ook lekkerder maken.

In Marokko zijn er veel restaurants en eethuisjes die een scala aan puur Marokkaanse gerechten aanbieden, waaronder Marokkaanse kebab. Zorg er wel voor dat u deze eetgelegenheid zorgvuldig bezoekt, want het is mogelijk dat u op het menu wat gerechten uit het Midden-Oosten tegenkomt, met name de Marokkaanse baklava. Zorg er ook voor dat u de wijn van tevoren bestelt. Heel vaak zijn Marokkaanse restaurants ingericht met verschillende kunststijlen en ze kunnen versierd zijn met bloemen en fijn borduurwerk. De combinaties van eten en decor in een restaurant kunnen te veel zijn, of misschien is het een beetje te veel van het goede.

Ook zult u zich misschien realiseren dat een Marokkaans restaurant anders is dan een Mexicaans restaurant. U zult bijvoorbeeld zien dat het Marokkaanse eten vaak erg gekruid is. Ook zult u merken dat het Marokkaans eten bijna in buffetvorm wordt geserveerd, en dat iedereen iets aan tafel bijdraagt. Weet u dat niet? Nou, dat is deTypische Marokkaanse gewoonte.

In Marokko bestaat er zoiets als een “onkruidwet”. Het rechtssysteem van het land is gebaseerd op de principes van de Sharia, die zegt dat wie sterft terwijl hij dronken is, echt dood is. Als je wordt gestraft voor iets dat minstens zo ernstig is als de dood, moet je bloedgeld betalen. En, er zijn geen gelukkige momenten als het gaat om de Marokkaanse keuken.

Voor ik begin, wil ik zeggen: benader met voorzichtigheid. Het eten wordt soms bereid met een aantal ingrediënten die niet van dezelfde wereld zijn. Dat iets goed smaakt, wil nog niet zeggen dat het goed voor u is. Dat je bijvoorbeeld in Frankrijk niet dezelfde favoriet hebt, wil niet zeggen dat het in Marokko hetzelfde is.
Ik begin met een niet-traditioneel gerecht. De naam is Marokko. Ik zeg “niet-traditioneel” omdat Marokkaans eten een zeer lange geschiedenis heeft. In tegenstelling tot sommige andere Noord-Afrikaanse landen, kan Marokkaans eten worden gekenmerkt door het mengen van verschillende smaken en texturen met behulp van een co-op van specerijen. In Marokko wordt ook veel gebruik gemaakt van tajines, en voor Marokkaans eten is een tajine een kegelvormige kookpot die geassocieerd wordt met de Noord-Afrikaanse regio.

De karakteristieke Marokkaanse keuken combineert met eeuwenoude geneeswijzen en kruiden uit het Midden-Oosten in een stijl die met geen enkele andere kookstijl ter wereld te vergelijken is. Marokkaans eten is de combinatie van eten en drinken uit verschillende Arabische, Berberse, Midden-Oosterse en Afrikaanse streken. Marokkaanse koks voegen ook veel groenten en specerijen toe die in andere traditionele gerechten niet voorkomen, zoals tomaten, bonen, aardappelen, paprika’s en aubergine.